Ik wilde de reis degelijk voorbereiden en deed navraag bij deskundigen links en rechts. Vrienden met zeeervaring en experts op internetgebied gaven me goed bedoelde raad. Maar hoe moest ik hier wijs uit worden?

Zeeziekte
Je bent drie dagen zeeziek. Dat moet je accepteren. Daarna ben je er door heen en heb je geen centje pijn meer. – De meesten zijn drie dagen zeeziek. Mocht het daarna nog niet over zijn, neem Bonusan Cocculus Biosan-druppels. Die kunnen geen kwaad. – Als je na drie dagen nog last blijkt te hebben van zeeziekte, helpt niets meer. Neem dus een dag voor vertrek  de enige echte zeeziektepillen Scopolamine van de Zwitserse Apotheek in Antwerpen. Bestel die online.

scopolamine-final

Internet aan boord
Er is waarschijnlijk wel de mogelijkheid voor e-mail en om iets (kleins) te downloaden, maar reken er niet op. Er kan alleen geSkypet worden als verder iedereen aan boord zijn elektronische apparaten uitzet dus bijvoorbeeld bij een verjaardag. Denk aan Engelse verloopstekkers, neem een ethernetkabel mee en een adapter voor tussen de kabel en USB-poort en een hubje voor extra USB-sticks, overweeg een apparaat aan te schaffen om een eigen WiFi in je hut creëeren zodat je IPhone contact kunt maken met je laptop en IPad. Omdat de bandbreedte smal is, download van tevoren alle sites waarvan je de informatie voor de module denkt nodig te hebben en ook muziek via spotify en ebooks via de bibliotheek.

Ik heb gehoorzaam pillen en druppels in alle sterktes meegenomen en lijk op alle internetmogelijkheden voorbereid. De grote vraag blijft: hoe gaat het uitpakken?